Книгата за рекорди на Гинес премахна едно от най-известните постижения!

02.02.2018, 09:00

Най-продължително задържалия се рекорд за видео игри беше изтрит

   
 
Книгата за рекорди на Гинес премахна едно от най-известните постижения!

Книгата за рекорди на Гинес премахна от базата си с данни най-продължително задържалия се рекорд за видео игри. Той принадлежи на геймара Тод Роджърс и е поставен през 1982 година.

Говорим за една от първите видео игри създавани някога – Dragster, създадена от програмиста Дейвид Крейн и компанията Activision за конзолата Atari 2600. Та значи, Тод успява да приключи състезание за 5,51 секунди. Никой не успява да направи нещо подобно цели 35 години. И не е като да не са се опитвали, просто някои хора имат много свободно време и нямат жени.

 

 

Рекордните резултати са записани в базата данни на Twin Galaxies, които се занимават изцяло с колекционирането на рекордни резултати във видео игрите. След това "Гинес" също вписва постижението.

През 2017 година геймари публично оспориха резултатите на Роджърс, чийто рекорд се записа още веднъж в рекордите "Гинес" като най-дълго неподобрения рекорд във видео игрите. В крайна сметка програмистите от платформата Twin Galaxies правят основно разследване и достигат до извода, че физически е невъзможно да се мине една гонка на Dragster за 5,51 секунди. Те анулират рекорда заедно с всички други рекорди на Тод. Така постъпва и Книгата за рекорди на Гинес.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ