Брутални изобретения, които ще променят живота ни

30.11.2017, 20:00

Изумително!

   
 
Брутални изобретения, които ще променят живота ни

Постоянно се опитваме да променим света и да улесним живота си в него. Именно затова, изобретяваме какви ли не устройства, които ни помагат да живеем по-добро.

Вижте на-оригиналните изобретения, които напълно могат да променят начина ни на живот.

Чаша, която превръща водата във вино?

2008766

Vocktail, създаден от учени от Сингапур, е чаша, която може да промени вкуса и цвета на напитката вътре в нея. Тя е свързана с мобилно приложение, което ви позволява да контролирате настройките на течността.

Умни очила

2008770

Очилата Vue могат да осъществяват повиквания, да прехвърлят музика и да бъдат навигатор. Имат вграден крачкомер и брояч на калориите. Най-важната функция е "Намери очилата ми”, което ще ви помогне да не ги търсите по половин час.

Брошка, която превръща речта в текст

2008767

Може да се закачи на дреха или да се закачи на шията като колие. С едно кликване устройството започва да трансформира речта в текст с 97% точност. Висулката "разбира" 12 езика.

Принтер за палачинки

2008769

PancakeBot може да изпече палачинка във всякаква форма, от цвете до любимия ви анимационен герой. Само трабва да наридувате своя дизайн и принтерът и да изчакате принтерът да принтира закуската ви.

Бутилка, която променя цвета си, след като срокът на годност на течността изтече

2008765

Компания на име Браскем, която си сътрудничи с американски и бразилски учени, създаде вид пластмаса, която променя цвета си в зависимост от нивотона рН. Тя може да се използва за производство на опаковки за бързо развалящи се храни.

Риза, която отблъсква петната

2008764

Fooxmet е риза, изработена от хидрофобен памучен материал. Тя пропуска въздух, но отблъсква всякакви течности с гъстота от вода до кетчуп. Най-хубавото е, че не се налага да я гладите, защото никога не се мачка.

Машина за татуировки

2008768

Машината работи със специално "платно", което трябва да се имплантира в кожата ви. След това можете да качите дизайн към него. Дизайнът може да с етрие и променя, когато пожелаете.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ