Знаете ли кое е най-мръсното нещо, до което се докосвате всеки ден?

18.01.2019, 09:00

Не, не са парите

   
 
Знаете ли кое е най-мръсното нещо, до което се докосвате всеки ден?

Може би ще си помислите, че са парите или пък дръжките на вратите. И ще сте прави. Но съществуват много по-мръсни предмети и места, до които имате всекидневен достъп. 

Кухненска мивка е едно такова място. Кой би очаквал? Та нали именно там си мием чиниите! Истината е, че с над половин милион бактерии на квадратен инч, това със сигурност е едно от най-мръсните места в къщата ви. 

2070511

Количките за пазаруване не правят изключение. Изследователи от Университета в Аризона наскоро установили, че количките за пазаруване се отличават с повече бактерии, слюнка и фекалии от обществените бани и телефони. Би било добре при такова положение всяка да върви с кърпички за почистване на ръце, защото поне ние не мислим да ги докоснем повече. 

2070506

Съжаляваме, родители, но най-големите ви страхове са реалност - детските площадки наистина са свърталище на всякакви мръсотии и болести. Сега си представете десетки деца, които се люлеят, плачат, кървят и слюноотделят върху ярко оцветените пързалки и люлки. Абсолютно ужасяващо, но хей - това е добре за тяхната имунна система, нали?

2070512

Не на последно място (всъщност на първо!) повечето от микробите на детската площадка, или което и да е друго място, идват от нещо, което си го носим навсякъде, където отидем - устната кохина. Над 700 различна вида бактерии наричат човешката уста "дом". Разбира се, не всяка от всички милиони бактерии на квадратен инч в устата ви са лоши. Всъщност вашето тяло гъмжи от "добри" бактерии, които правят всичко, за да ви помогнат да усвоите храната си, за да се справите с всички "лоши" микроби, на които се радвате, когато сте на детската площадка или около мивката. 

2070510

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ