NASA публикува план, очертаващ следващите стъпки в пътуването до Марс

13.04.2018, 11:00

Една идея по-близо до пътуване към Марс

   
 
NASA публикува план, очертаващ следващите стъпки в пътуването до Марс

В четвъртък агенцията публикува подробен план в своя доклад "Пътуване до Марс на НАСА: следващи стъпки в изследването на космоса".

"НАСА е по-близо до изпращането на американски астронавти на Марс, отколкото няког досега в нашата история", каза администраторът на НАСА Чарлз Болден. "Днес публикуваме допълнителни подробности за нашето пътуване към плана Марс и как хармонизираме цялата ни работа в подкрепа на тази цел. През следващите седмици очаквам да продължим да обсъждаме подробностите за нашия план с членовете на Конгреса, както и с нашите търговски и международни партньори, много от които ще присъстват на Международния астронавтически конгрес следващата седмица. "

2049139

Планът може да бъде прочетен онлайн на адрес:

https://go.nasa.gov/1VHDXxg

Пътуването до Марс преминава през три етапа, всеки с нарастващи предизвикателства. НАСА се справя с тези предизвикателства, като развива и демонстрира способности в поетапни стъпки:

Разузнаването на Земята е насочено към изследвания на Международната космическа станция . От тази лаборатория за микрокредитиране от световна класа се тестват технологии и бележим напредък в изследванията на човешкото здраве и постиженията, които ще позволят по-далечни космически мисии.

В областта на доказване , НАСА ще се научи да извършва сложни операции в дълбока пространствена среда, което позволява на екипажите да се завърнат на Земята в рамките на няколко дни. Основната дейност в цилиндричното пространство - обемът на пространството около Луната, съдържащ множество възможни стабилни орбити за постепенно спиране на космическите мисии в бъдеще - НАСА ще развива и валидира способностите, необходими на хората да живеят и работят на разстояние далеч далеч от нашата планета, на Марс.

2049137

Независимите дейности на Земята се основават на това, което научаваме на космическата станция и в дълбокото пространство, за да напрвим възможни човешките мисии в близост до Марс, вероятно до орбитата ниско до Марс или една от марсианските луни и накрая на повърхността на Марс. Бъдещите мисии на Марс ще представляват съвместни усилия между НАСА и нейните партньори - глобално постижение, което отбелязва прехода в разширяването на човечеството, докато отиваме на Марс, за да търсим потенциала за устойчив живот извън Земята.

"Стратегията на НАСА свързва дейности в близко бъдеще и развитие на способностите за пътуване до Марс и бъдеще за устойчиво човешко присъствие в дълбокото пространство", заяви Уилям Герстенмайер, асоцииран администратор за изследване и операции при човешките ресурси в централата на НАСА. "Тази стратегия е насочена към постигане на хоризонтни цели, като същевременно осигурява ползи в близко бъдеще и определя гъвкава архитектура, която може да приспособи бюджетните промени, политическите приоритети, новите научни открития, технологичните постижения и развиващите се партньорства".

НАСА очертава нова територия и ние ще се адаптираме към нови научни открития и нови възможности. Настоящите усилия на НАСА са насочени към части от архитектурата, за които знаем, че са необходими. Успоредно с това продължава да усъвършенства развиващата се архитектура за възможностите, които изискват допълнително разследване. Тези усилия ще определят следващите две десетилетия по пътя към Марс.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ