10 признака, че си горд обитател на Балканите

11.01.2018, 12:00

"Аз съм си, обикновен човек съм си!"

   
 
10 признака, че си горд обитател на Балканите

Хората, които сме израснали на Балканите сме много специфични като характер и манталитет. Може да се каже, че изобщо не сме хора, ама това е друга тема. На Балканите се помещават необикновени култури и качества, пред които западът още се чуди и мае. ама такива сме си ние.

Работа

Мързи ни, та се не трае. Ако можехме да си лежим по цял ден и същевременно някой да ни плаща за това, щеше да е егати далаверата. Мразим да планираме каквото и всичко ни е ден за ден.

Храна

Вафли, мафлиии, кибапчета, кифтетаааа... То само това да беше. Обичаме да си похапваме и то в повечето случаи е изключително нездравословно. Добре, че е шопската салата, че да отсрами положението.

Пиене

Трябва да си го признаем -  ние сме си истински пияници. Не сядаме на масата без бутилка домашна ракия. Ракия is love, ракия is life.

Отношения между хората

Тук нещата са противоречиви. Все пак сме си гостоприемни и съвсем нормални хора, но от друга страна н винаги мислим доброто на съседа...

Здрав разум

Емиии, не съвсем. Може да се каже, че той е най-големият ни враг. По-скоро сме импулсивни и се поддаваме на емоциите си.

Силата на красотата

По-хубави жени от нашите няма!!! С грим или без те са си номер едно!

Уж сме бартя, ама...

Истината е, че балканските народи не се тачат много помежду си. Може да си крадем музиката, но това хич не означава, че се понасяме. А това е доста тъжно...

Гордост и история

Споменаваме Ботев и Левски с гордост в сърцата, но жалкото е, че ако не става дума за славната история, нямаме много, много с какво да гордеем в наши дни.

Поведение

Хората от запада ни мислят за агресивни, а ние просто сме си пийнали малко повече.

Уважение към жените

Тук имаме две крайности. "Жено, сипи ракия и нарежи салата!" или "Ама миличко, няма повече така да правя.". Шегуваме се, разбира се. Колкото и груби да изглеждаме понякога, ние обичаме и уважаваме жените си.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ