Това са едни от най-редките и необясними природни феномени, уловени с фотоапарат

10.10.2017, 18:00

Изумително!

   
 
Това са едни от най-редките и необясними природни феномени, уловени с фотоапарат

Съществуват неща, които вероятно никога няма да видим, а какво остава да успеем и да ги заснемем. Но ето, че съществуват късметлии, които са успели да фотографират едни от най-редките феномени в света.

Мираж

1989027

Истината е, че миражите не са нищо мистериозно и нищо повече от трик на светлината. Ефектът се получава при значителна разлика между плътността и температурата в различните въздушни слоеве. Миражът по някакъв начин е отражение на истински обект, увеличен и изкривен.

Торбести облаци

1989025

Те обикновено се появяват след силна буря. Получавате се, защото въздушните маси се движат в различни посоки. Въпреки че изглеждат внушително, те изобщо не са опасни.

Хоризонтална дъга

1989026

Тя се появява в резултат на светлочувствителността, както е при обикновена дъга. Но, за да видиш подобен феномен трябва да си страшен късметлия, това си е  чиста случайност.

Лещовидни облаци

1989024

Тези облаци за рядък феномен. Те не се движат, дори и когато вятърът е много силен. Хората често си мислят, че става дума за НЛО.

Облаци тип къдрици

1989023

Те могат да се наблюдават навсякъде по света, но феноменът е толкова рядък, че трудно ще намерите много техни снимки и видеоклипове.

Облачни дупки

1989030

Този феномен не може да бъде обяснен от учените. Една от теориите гласи, че когато въздушно превозно средство прелита през облаците, някои капки вода в облаците се превръщат в тежки кристали и падат на земята.

Перлени облаци

1989029

Причината за тяхното съществуване също е светлочувствителността. Те се появяват на височина почти 15 240 метра и на минимална температура трябва от -78 ° C.

Огнено торнадо

1989028

Появява се по време на горски пожари и наистина няма как да се спре. Единственият начин за оцеляване е по въздух.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ