Професионалните готвачи препочъчват да не си поръчвате тези ястия в ресторанта

13.12.2021, 15:00

Послушайте ги!

   
 
Професионалните готвачи препочъчват да не си поръчвате тези ястия в ресторанта

Когато седнем в ресторант целта ни е да си прекараме добре, да хапнем хубава храна и да се насладим на обстановката. Но не винаги сме сигурни какво точно да поръчаме, защото не знаем какво качество ще получим.

Няколко световно известни готвачи изказват своите препоръки и е добре да им се доверите!

Суши със сьомга

1897267

Ханк Скамптън съветва да избягвате такъв вид суши, ако не направено от сладководна сьомга. Tова ястие предразполага образуването на различни паразити. И все пак не се тревожете излишно, защото при замразяване на рибата, паразитите умират. 

Вегетариански ястия

Действителното съдържание на вегетариански ястия в ресторантите не съвпадат напълно с тези, изброени в менюто.

1897268

Недейте да натяквае, че сте ревностен веган или вегетарианец, защото някой недобросъвестен служител може нарочно да подхвърли парче бекон в салатата ви. Да, случвало се е.

Салата айсберг

Хората, които работят в ресторанти никога не биха си поръчали подобно нещо, когато отидат в заведение, защото са наясно, че никой няма да се занимава да кисне и мие салатата айсберг толкова съсредоточено в заведение за масово хранене. 

1897265

Пък и в листата на салатата се образуват различни вредни бактерии, които много трудно се отстраняват. 

Хляб

1897269

Неизядения хляб обикновено се прибира и се слага на масата на следващия поръчал го клиент. Филийките се препичат всеки път преди да бъдат поднесени, но това не гарантира тяхната свежест, а е и изключително вредно.

Морска храна

1897264

Няма как да очаквате, че няма да ви натровят с миди, ако и ги поръчате в заведение, което не е специализиран ресторант за морска храна.

Не поръчвайте храна от заведениия, които не са специализирани в приготвянето им. Няма как да ви поднесат съвършена пица в кварталната кръчма, в чийто специалитет са кебапчета и кюфтета.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ