Вижте кой разби рекорд, държан от Майкъл Джексън в продължение на 34 години

14.08.2018, 14:00

Да не би си имаме нов Крал на попа?

   
 
Вижте кой разби рекорд, държан от Майкъл Джексън в продължение на 34 години

Майкъл Джексън беше известен с много неща - някои добри, а други не толкова, но в музикално отношение той беше всепризнат. Още откакто Thriller счупи рекорда за най-много седмици (цели 76) в топ 10 на най-добрите R&B албуми за всички времена, този рекорд не беше променян в продължение на 34 години. 

Кой обаче успя да избута Майкъл от почетното място? Най-вероятно го познавате от хитове като "Rockstar" и "White Iverson", Post Malone записа през 2016-а албум, със заглавие Stoney, който успя да се запази в същата категория една седмица повече от Краля на попа. 

 

Означава ли обаче това, че си имаме нов Крал? Да, времената се менят, а заедно с тях и музикалните тенденции, но кралят си остава един. За да постигне подобен статут,  Post Malone ще трябва да се постарае повече. Thriller се радва на рекордните осем награди "Грами". През 1984 г. Джаксън печели общо 11 награди от MTV Video Music Awards. Също така той е признат като най-продаваният албум в света за 7 февруари 1984 г., с което попадна и в "Книгата на световните рекорди" на Гинес. 

2086704

На 16 декември 2015 г. Thriller бива сертифициран 30 пъти "платинен" от Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка. След включването на продажбите от стрийминг платформите две години по-късно, албумът е сертифициран отново 33 пъти като платинен. 

Времето ще покаже дали музиката на талантливия младеж ще остане в сърцата на хората толкова дълго време. 

2086703

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ