Животът се променя, когато станете баща

15.01.2016, 14:29

По много начини

   
 
Животът се променя, когато станете баща

Никой не ти казва, че след като станеш баща, животът ти вече никога няма да бъде същият. Това не е лошо, защото може да бъде по-хубав. Просто трябва да сте готови за промените и да свикнете с факта, че всичко, абсолютно всичко ще бъде различно.

Времето за вас самите отива на кино

Ще рече, че вече няма да имате време за себе си. Дълго няма да можете да четете, да гледате телевизия, да ходите за риба или на бира с момчетата. Сигурно ще се налага да се будите по-рано за работа и да помагате на половинката си в обгрижването на бебето. И докато личното ви време ще отиде на кино, вие самите няма да гледате филм на големия екран с месеци или дори година.

Отговорност

Каквито и отговорности да сте имали преди, никоя от тях не може да се сравни с тази да имаш дете. Възможно е да се чувствате несигурни в много неща, съпътстващи отглеждането на едно дете, но това се случва на всеки баща. Спокойно, хората сме така програмирани, да се справяме с това.

Ограничения

Дори да сте много ангажирани и да правите всичко за бебето си с желание, ще установите, че мъжкият пол малко или много ви ограничава. Все пак вие не можете да кърмите бебето и понякога няма да можете да го приспите, защото то ще иска да се сгуши в майка си. Не го преживявайте тежко, вие можете да направите много други неща, за да бъдете полезни.

Парите

Ще имате чувството, че колкото и пари да печелите, няма да са достатъчно. Разходите ви се увеличават и в тях се включват неща, за които не сте и подозирали. Сега най-много завиждате на милионерите. Може би с половинката ви трябва да изготвите седмичен бюджет и да се придържате към него.

Цялото си свободно време прекарвате с жена си и детето

Това е нормалната нова социална норма и приятелите ви не бива да ви се сърдят за това. Някои от тях вече са в тази ситуация, други ще я разберат, когато им се случи.

Общуване с други родители

В един момент ще се окаже, че хората, с които се срещате, са други родители и техните деца. Семейните сбирки са единствените сбирки, на които ще ходите. И темите, които ще обсъждате, ще бъдат предимно свързани с децата ви.

Нова версия на готин

Готиният баща не е готиният пич от баровете. Готиният баща вече няма време да играе с приятелите си, той учи детето си на игрите, които знае. Колкото и да ви е тъжно за изминалите времена, всичко ще бъде забравено, когато чуете детето ви да казва "Обичам те, тате!".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ