Бягство от Алкатраз

13.05.2018, 16:00

Или как трима мъже осъществяват най-великото бягство от затвор.

   
 
Бягство от Алкатраз

Франк Морис е бил познат на властите със своята дълга история на затворнически бягства. Поради тази причина бил преместен в Алкатраз: затвор с дебели решетки, 12 всекидневни проверки на клетките и заобиколен от студените води на Тихия океан. Дали обаче това го е спряло?

2058211

Събирайки се с братята Кларънс и Джон Англин, Морис решава да тества уменията си и в Алкатраз, което в последствие се превръща в сюжет на велик Холивудски филм. Триото започнало да прави дупки в стените на клетката, оставяйки в леглата манекени за заблуда на пазачите. Излизайки след това през вентилационните системи, тримата мъже изкачват оградата на затвора и сформират сал от дъждобрани и слепен цимент. 

2058213

Морис и двамата братя така и не биват открити от ФБР. Твърди се, че шансът да са стигнали до брега е минимален. В края на краищата заключението било, че тримата престъпници са свършили на дъното на Тихия океан. Въпреки това филмът от 1979 г., в който образът на Франк Морис е игран от великия Клинт Истууд, подлага тази теория на леко съмнение. 

2058212

За повече информация: www.cracked.com

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ